Tegemoetkoming

Tegemoetkoming door ziekenfondsen

Wil je jouw zoon of dochter met ons laten meegaan op weekend of kamp maar ligt de inschrijvingsprijs buiten jouw budget? Veel ziekenfondsen voorzien een tegemoetkoming bij deelname aan meerdaagse activiteiten zoals jeugdbewegingskampen. Zeker de moeite om eens naar te informeren bij jouw
ziekenfonds.

Fiscale aftrek kinderopvang

Ouders kunnen de kosten voor de opvang van hun kinderen inbrengen als vermindering van hun belastbaar inkomen. Ze kunnen deze uitgaven met andere woorden aftrekken van hun belastingen.

Sinds 2005 is kinderopvang door scholen, het jeugdwerk of de sportsector eveneens aftrekbaar. De fiscale aftrekbaarheid van opvangkosten geldt alleen voor kinderen beneden de 12 jaar en voor kinderen met een zware beperking beneden de 18 jaar.

Korting voor grote gezinnen

Wanneer drie of meer kinderen van eenzelfde gezin deelnemen aan onze weekends of kampen voorziet yieha! een korting. De kortingsregel geldt als volgt: Per 3de kind krijgen de ouders een korting van 50% op de goedkoopste prijs (dus het 3de kind, 6e kind … mag mee aan halve prijs. Wanneer de tienerwerking een kamp heeft van 80 euro en Geel/Rood een van 90 euro dan gaat het kind bij de tienerwerking mee op korting).

Korting voor mensen met beperkte financiële middelen

Als je kan aantonen dat je in een financieel moeilijke situatie zit, kan yieha! mee op zoek gaan naar oplossingen. Jaarlijks wordt er een beperkte reserve aangelegd om deze kinderen ook de kans te geven om mee te gaan op kamp.